Húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 0,5 kg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • só, delikát
  • friss petrezselyemzöld aprítva

Leveshez:

  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • fél karalábé
  • karfiol
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 1 ek zsír vagy olaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtiszítjuk, megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk.

Az olajon vagy zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a többi zöldséget is. Addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük vízzel (jól ellepje) és ízlés szerint fűszerezzük.

Amíg fő a leves, addig összekeverjük a gombóc hozzávalóit. Ha a leves felforrt, akkor a masszából egyforma gombócokat formázunk, a levesbe engedjük és készre főzzük.

Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.