Hideg vörösboros szamócaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg szamóca (földi eper)
- 5 dl tej
- 2 tk cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 dl vörösbor
- 0,5 citrom
- habtejszím
- mentalevél
Elkészítése:
Az epret megmossuk, egyharmadát (a szebb szemeket) félretesszük. A többinél eltávolítjuk a leveleket, és feldaraboljuk.
A darabolt eprek felét beletesszük a tejbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, beleöntjük a bort. Botmixerrel összekeverjük.
A levesbe beletesszük a darabolt eprek másik felét, és betesszük a hűtőbe néhány órára.
Amikor kivesszük, frissen felvert tejszínnek és mentalevéllel díszítjük.
Tipp:
Most indul be a szamóca (földieper) idénye. Az import után megjelent a magyar eper is, bár egyelőre méregdrágán. Én elhiszem, hogy a magyar ízesebb, s bár híve vagyok a by Hungarian products mozgalomnak, de a pénztárcámnak sem vagyok ellensége, ezért még mindig a sokkal olcsóbb importot veszem, ami – legyünk őszinték – nem is olyan rossz. Egyébként is az import görög, spanyol miért lenne rosszabb, amikor ott jóval több a napsütés, mint kis hazánkban, s valószínűleg a talaj sem rosszabb.
Nos, most egy hideg szamóca levest készítettem, ami nagyon egyszerű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »