Hideg vörösboros szamócaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg szamóca (földi eper)
- 5 dl tej
- 2 tk cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 dl vörösbor
- 0,5 citrom
- habtejszím
- mentalevél
Elkészítése:
Az epret megmossuk, egyharmadát (a szebb szemeket) félretesszük. A többinél eltávolítjuk a leveleket, és feldaraboljuk.
A darabolt eprek felét beletesszük a tejbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, beleöntjük a bort. Botmixerrel összekeverjük.
A levesbe beletesszük a darabolt eprek másik felét, és betesszük a hűtőbe néhány órára.
Amikor kivesszük, frissen felvert tejszínnek és mentalevéllel díszítjük.
Tipp:
Most indul be a szamóca (földieper) idénye. Az import után megjelent a magyar eper is, bár egyelőre méregdrágán. Én elhiszem, hogy a magyar ízesebb, s bár híve vagyok a by Hungarian products mozgalomnak, de a pénztárcámnak sem vagyok ellensége, ezért még mindig a sokkal olcsóbb importot veszem, ami – legyünk őszinték – nem is olyan rossz. Egyébként is az import görög, spanyol miért lenne rosszabb, amikor ott jóval több a napsütés, mint kis hazánkban, s valószínűleg a talaj sem rosszabb.
Nos, most egy hideg szamóca levest készítettem, ami nagyon egyszerű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »