Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg őszibarackleves kávéhabbal recept

Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg őszibarack (vagy 1,5 konzerv)
    • 4 dl tej
    • 2 dl tejszín
    • 0,5 dl barackpálinka
    • 3 ek gesztenye méz
    • 1 csipetnyi fahéj

    A habhoz:

    • 0,5 dl sűrű kávé (azonnal oldódó)
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre, vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával együtt botmixerrel egyneművé mixeljük.
    A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet. Jól elkeverjük, és jégbe hűtjük.

    Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A tálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.

    Tipp:

    Ha gyerekek is fogyasztják, akkor inkább koffeinmentes, vagy gabonakávét használjunk hozzá, és a pálinkát is hagyjuk ki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá