Hideg cseresznyekrémleves mandulahabbal recept

Hozzávalók:
- 80 dkg magozott cseresznye
- 5 dkg barna nádcukor
- 2 ek méz
- 2 dl habtejszín
- 0,5 citrom héja + leve
- 0,5 rúd fahéj
- 3-4 szem egész szegfűszeg
Mandulás habhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 csapott ek porcukor
- 1 kk mandula kivonat
- 1 kk citromlé
- 1,5 ek mandulaforgács
Elkészítése:
Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral felteszem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Teatojásban hozzáadom a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom sárga héjából késsel csíkokat vágok, ezt is hozzáadom a leveshez. Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzöm.
Mikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabokat eltávolítom, hozzáadom a mézet és a citromlevet, botmixerrel egyneművé mixelem, visszateszem a tűzre, belekeverem a tejszínt és felforralom vele.
Miután felforrt, leveszem a tűzről, majd az edényt hideg vízbe állítva lehűtöm.
A habhoz a tojásfehérjét a mandula kivonattal és a porcukorral kemény habbá verem. Közben egy szélesebb edényben vizet forralok, citromlevet teszek bele, és mikor forr, kanállal galuskákat szaggatok ki a habból, és egy-két perc alatt megfőzöm először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is.
Szűrőkanállal kiemelem a galuskákat, lecsepegtetem, majd a hideg cseresznyeleves tetejére teszem.
Tálaláskor száraz serpenyőben világosra pirított mandulaforgáccsal hintem meg.
Aki tartalmasabb levesre vágyik, a megfőtt cseresznyéből félretehet, és tálaláskor visszateszi a levesbe. A habgaluskákat tejben is kifőzhetjük, de vízben főzve is tökéletes.
A hideg cseresznyekrémleves mandulahabbal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »