Hargitai tejfölös gombaleves recept
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 30 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg kolbász
- 30 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 4 ek napraforgó olaj
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk. Rátesszük az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Közben vékonyra felkarikázzuk a kolbászt, rátesszük a hagymára és kicsit átsütjük.
A savanyú káposztát átmossuk, kicsit felaprítjuk, ezt is hozzáadjuk a szalonnás-kolbászos keverékhez. Annyi vízzel felengedjük, ami bőven ellepi. Felforraljuk, néhány perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk.
Addig főzzük, amíg minden megpuhul. A tejfölt elkeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

