Hamis vadas leves recept
Hozzávalók:
- 4 db burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szelet zeller
- 2 db babérlevél
- 2 db zsemle
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pár csepp citromlé
- 1 ek mustár
- 1 tk fűszerpaprika
- só,bors,1/2 ek petrezselyem
- 1/2 mk őrölt kömény
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk a karikára vágott répákat, Meghintjük fűszerpaprikával majd felöntjük kb: 3 l vízzel.
Beletesszük a felkockázott burgonyát,babérlevelet hagymát és a zellert.
Meghintjük borssal, sóval és egy pici őrölt köménnyel.
Felkockázzuk a zsemlét, kissé megpirítjuk, majd leöntjük tejjel. Kihűtjük és rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet hogy jól összeálljon a massza.
Apró gombócokat formázunk belőle és beletesszük a levesbe. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

