Hamis vadas leves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 db burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szelet zeller
- 2 db babérlevél
- 2 db zsemle
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár csepp citromlé
- 1 ek mustár
- 1 tk fűszerpaprika
- só,bors,1/2 ek petrezselyem
- 1/2 mk őrölt kömény
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk a karikára vágott répákat, Meghintjük fűszerpaprikával majd felöntjük kb: 3 l vízzel.
Beletesszük a felkockázott burgonyát,babérlevelet hagymát és a zellert.
Meghintjük borssal, sóval és egy pici őrölt köménnyel.
Felkockázzuk a zsemlét, kissé megpirítjuk, majd leöntjük tejjel. Kihűtjük és rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet hogy jól összeálljon a massza.
Apró gombócokat formázunk belőle és beletesszük a levesbe. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.