Hagymaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 liter csontleves
- 1 teáskanál só
- őrölt fekete bors
- 8 szelet bagett
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A hagymákat felszeleteljük.
Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a hagymákat, megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit pirítjuk még.
Előbb kevés hideg vizet öntünk rá, majd felöntjük a forró levessel és közepes lángon kb negyed órát főzzük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Pirítós szeletekre olvasztott sajttal tálaljuk.
A hagymaleves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 72 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.