Gyümölcsleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 5 szegfűszeg
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál cukor vagy cukor pótló
- csipet só
- pár csepp rumaroma
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros). A gyümölcsöket hideg vízben kezdjük főzni csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a főzőléből és a főzőtejszínnel összekevert lisztet hozzáadjuk, majd csomómentesre keverve visszaöntjük a leveshez. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat is és felforraljuk.
Hidegen és melegen is tálalható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.