Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsleves recept

Gyümölcsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg gyümölcs
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 5 szegfűszeg
    • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
    • 3 evőkanál cukor vagy cukor pótló
    • csipet só
    • pár csepp rumaroma
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz

    Elkészítése:

    Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros). A gyümölcsöket hideg vízben kezdjük főzni csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a szegfűszeggel.

    Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a főzőléből és a főzőtejszínnel összekevert lisztet hozzáadjuk, majd csomómentesre keverve visszaöntjük a leveshez. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat is és felforraljuk.

    Hidegen és melegen is tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá