Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-szilvás krémleves recept

Sárgabarackos-szilvás krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sárgabarack
    • 60 dkg szilva
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • kb 2 dl víz
    • fahéj
    • szegfűszeg
    • 2 cs vaníliás cukor
    • méz (ha szükséges)
    • 2 kicsi natúr joghurt (2*150 g)
    • 0,5 l főzőtejszín
    • vagy a joghurt és a főzőtejszín helyett 2 dl főzőtejszín és kb 4-5 dl tej

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket jól megmossuk, de ne hámozzuk meg a barackot, majd egy pár szemet kiveszünk a tálaláshoz.

    A cukrot egy lábasban feltesszük karamellizálni, mikor elérte a megfelelő színt, beleöntjük a vizet és rátesszük a gyümölcsöket és a fűszereket. 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve turmixgéppel pépesítjük.

    Sűrű szövésű szűrőn átszűrjük, hogy jó sima legyen, így a héja fent mard (a héját azért kell rajta hagyni,főleg a szilvának,mert szép színt ad a levesnek). A mézet csak akkor kell hozzá adni, ha nem elég édes. Gyümölcstől függ.

    Összekeverjük a joghurttal és a tejszínnel, majd jól lehűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá