Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg kimagozott, megmosott, előkészített meggy
- fél citrom leve
- fél citrom reszelt héja
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
- szegfűszeg
- fahéj
- víz
Elkészítés:
A meggyet tegyük fel a vízben főni, és adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Egy kevéssel több vizet használjunk, mint amennyi a gyümölcsöket ellepi. Ha a meggyleves forrásban van, akkor már el is kezdhetjük készíteni a tejfölös habarást, mert a meggynek nem kell sokat főnie.
A habaráshoz keverjük simára a tejfölt és a lisztet, majd ezt követően szedjünk hozzájuk a forró léből, azzal is jól keverjük el őket, majd öntsük a habarást a leveshez. A behabart meggylevest az újra forrástól számítva még 2-3 percig főzzük, hogy ne maradjon liszt ízű.
A meggylevest vagy forrón, vagy pedig jól behűtve kínáljuk, a többi gyümölcsleveshez hasonlóan ez sem jó langyosan.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »