Hozzávalók:
Elkészítés:
A meggyet tegyük fel a vízben főni, és adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Egy kevéssel több vizet használjunk, mint amennyi a gyümölcsöket ellepi. Ha a meggyleves forrásban van, akkor már el is kezdhetjük készíteni a tejfölös habarást, mert a meggynek nem kell sokat főnie.
A habaráshoz keverjük simára a tejfölt és a lisztet, majd ezt követően szedjünk hozzájuk a forró léből, azzal is jól keverjük el őket, majd öntsük a habarást a leveshez. A behabart meggylevest az újra forrástól számítva még 2-3 percig főzzük, hogy ne maradjon liszt ízű.
A meggylevest vagy forrón, vagy pedig jól behűtve kínáljuk, a többi gyümölcsleveshez hasonlóan ez sem jó langyosan.