Meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg kimagozott, megmosott, előkészített meggy
  • fél citrom leve
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • víz

Elkészítés:

A meggyet tegyük fel a vízben főni, és adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Egy kevéssel több vizet használjunk, mint amennyi a gyümölcsöket ellepi. Ha a meggyleves forrásban van, akkor már el is kezdhetjük készíteni a tejfölös habarást, mert a meggynek nem kell sokat főnie.

A habaráshoz keverjük simára a tejfölt és a lisztet, majd ezt követően szedjünk hozzájuk a forró léből, azzal is jól keverjük el őket, majd öntsük a habarást a leveshez. A behabart meggylevest az újra forrástól számítva még 2-3 percig főzzük, hogy ne maradjon liszt ízű.

A meggylevest vagy forrón, vagy pedig jól behűtve kínáljuk, a többi gyümölcsleveshez hasonlóan ez sem jó langyosan.