Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres-narancsos sütőtőkkrémleves recept

Gyömbéres-narancsos sütőtőkkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sütőtök
    • 2 narancs
    • 3 cm-es gyömbér darab
    • csipet só
    • őrölt színes bors
    • 1 tk édesítőszer (vagy cukor)
    • 1 ek kukoricakeményítő
    • 2 dl tejszín
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek étolaj
    • 7 dl víz

    Elkészítése:

    A sütőtököt egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, a gyömbért vékonyan szeleteljük fel.

    Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gyömbért és pár pillanat alatt futtassuk meg.

    Ezután reszeljük rá egy narancs héját, majd adjuk hozzá a reszelt sütőtököt, szórjuk meg egy csipet sóval, frissen őrölt színes borssal, ízlés szerint édesítővel (vagy cukorral), facsarjuk rá a két narancs levét, majd alaposan keverjük össze, és pároljuk pár percig.

    Ezután öntsük fel a vízzel, ha szükséges ízesítsünk még utána, majd főzzük kb 10 percig.

    A kukoricakeményítőt keverjük simára a tejszínnel, majd amikor a sütőtök már puhára főtt, állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez és főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

    Ezután vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük és egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen a leves.

    Tipp:

    Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint édes keksszel, aprósüteménnyel kínáljuk. Én diós bejglivel tálaltam, mely nagyon jól illett a leveshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá