Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyásleves kicsit másképp recept

Gulyásleves kicsit másképp
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb (v. marhahús)
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 zöld kaliforniai paprika
    • 2 paradicsom
    • 3-4 krumpli
    • 0,5 ek paradicsompüré
    • 1 tk liszt
    • 2 babérlevél
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk őrölt köménymag
    • 2 húsleveskocka
    • pirospaprika
    • őrölt fekete bors
    • tejföl
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A húst ízlés szerint kockázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paprikát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük fel.

    A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkockázott húst. Kevergetve pár perc alatt kicsit pirítsuk meg, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát, a vékonyra felszeletelt paprikát és paradicsomot, a paradicsompürét, az őrölt köménymagot, a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pároljuk.

    Ezután tegyük vissza a húst, szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízesítsük sóval, őrölt borssal és a leveskockával, tegyük bele a babérlevelet, majd forraljuk fel.

    Ezután mérsékeljük a hőfokot, és szép lassan addig főzzük míg a hús félpuha lesz. Ekkor tegyük bele a kockára vágott krumplit, majd addig főzzük, míg a hús és a krumpli teljesen megpuhul.

    Tálaláskor az elkészült levest szedjük tányérba, majd ízlés szerint kanalazzuk rá a tejfölt.

    A gulyásleves kicsit másképp kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 61 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá