Gulyásleves kicsit másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb (v. marhahús)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 2 paradicsom
  • 3-4 krumpli
  • 0,5 ek paradicsompüré
  • 1 tk liszt
  • 2 babérlevél
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 2 húsleveskocka
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • tejföl
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A húst ízlés szerint kockázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paprikát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük fel.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkockázott húst. Kevergetve pár perc alatt kicsit pirítsuk meg, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát, a vékonyra felszeletelt paprikát és paradicsomot, a paradicsompürét, az őrölt köménymagot, a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pároljuk.

Ezután tegyük vissza a húst, szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízesítsük sóval, őrölt borssal és a leveskockával, tegyük bele a babérlevelet, majd forraljuk fel.

Ezután mérsékeljük a hőfokot, és szép lassan addig főzzük míg a hús félpuha lesz. Ekkor tegyük bele a kockára vágott krumplit, majd addig főzzük, míg a hús és a krumpli teljesen megpuhul.

Tálaláskor az elkészült levest szedjük tányérba, majd ízlés szerint kanalazzuk rá a tejfölt.