Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyásleves recept

Gulyásleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhanyak (vagy lábszár)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 2 kk kömény
    • 2 kk pirospaprika
    • 2 paradicsom
    • 2 paprika
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 6 burgonya
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • 10 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    Nagy fazékban zsíron megdinsztelem a kockára vágott hagymát, majd megpattogtatom rajta a köménymagot.

    Rászórom a felkockázott húst, és fehéredésig pirítom, majd meghintem pirospaprikával, és ízlés szerint őrölt borssal, sóval.

    Elkeverem, hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, és lefedve a hús puhulásáig párolom. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótolom. Ez idáig kb. 1.5-2 óra, ha kevés az idő, akkor mindezt kuktában csinálom, amiben mindössze 1 óra alatt megpuhul a hús.

    Ezután hozzáadom a karikára szeletelt répákat, és újra 10 percig párolom, majd felöntöm 3 l vízzel.
    Beleteszem a hosszúkásra vágott burgonyát. Ízlés szerint sózom, és puhára főzöm a benne levőket.
    Közben a tojásból, lisztből és kevés sóból félkemény tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, amikor forr.

    Végül még 10 percig főzöm, amíg a csipetke megfő. Friss kenyérrel, és igény szerint csípős paprikával tálalom.

    A gulyásleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 70 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá