Hozzávalók:
Elkészítése:
Nagy fazékban zsíron megdinsztelem a kockára vágott hagymát, majd megpattogtatom rajta a köménymagot.
Rászórom a felkockázott húst, és fehéredésig pirítom, majd meghintem pirospaprikával, és ízlés szerint őrölt borssal, sóval.
Elkeverem, hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, és lefedve a hús puhulásáig párolom. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótolom. Ez idáig kb. 1.5-2 óra, ha kevés az idő, akkor mindezt kuktában csinálom, amiben mindössze 1 óra alatt megpuhul a hús.
Ezután hozzáadom a karikára szeletelt répákat, és újra 10 percig párolom, majd felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a hosszúkásra vágott burgonyát. Ízlés szerint sózom, és puhára főzöm a benne levőket.
Közben a tojásból, lisztből és kevés sóból félkemény tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, amikor forr.
Végül még 10 percig főzöm, amíg a csipetke megfő. Friss kenyérrel, és igény szerint csípős paprikával tálalom.