Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhagulyás recept

Marhagulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhalábszár
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 4 közepes nagyságú burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 1 púpos evőkanál pirospaprika
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 2 babérlevél
    • 1 csapott mokkáskanál majoránna
    • 2 gerezd préselt fokhagyma
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 1 zöldpaprika
    • 1/2 paradicsom

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát kockára vágjuk, félig megsütjük, megdinszteljük benne a hagymát, a karikára vágott zöldpaprikát és megszórjuk köménymaggal. Mikor megpárolódott, beleteszünk egy kávéskanál sót, a feldarabolt húst és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük, ekkor elkeverjük a pirospaprikával és ráöntjük a vörösbort. Pár percig kevergetjük, beletesszük a paradicsomot, fűszerezzük, végül feleresztjük 3 liter vízzel.

    50 perc főzés után ellenőrizzük a hús állapotát és ha szükséges továbbfőzzük.

    Míg fő, meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Elkészítjük a csipetkét, melyet 1 tojás sal, 2 tojásnyi vízzel, s annyi liszttel gyúrunk össze, amennyit felvesz. 20 perc pihentetés után 2 ujjunkkal csipegetjük és tenyerünkben megsodorjuk a pici tésztadarabokat, majd konyharuhára tesszük.

    Amikor a hús megpuhult, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, és ha mindent rendben találtunk, belefőzzük a burgonyát és csipetkét.

    Mielőtt tálba merjük, a babérleveleket eltávolítjuk.

    Tipp:

    Ha nem találom elég ízesnek, “belecsempészek” 1-2 pörköltszaft-kockát, de ebben az esetben kevesebb sót használok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá