Ír gulyás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg birkacomb-vagy szegy
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej zeller
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 30 dkg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- szemes bors
- csipet majoránna
Elkészítés:
A kockára vágott húst hideg vízben feltesszük főni. Lassan forraljuk, a habját szűrőkanállal állandóan leszedegetjük. egy fél óra múlva a metéltre vágott zöldséget, meg egy szem meghámozott burgonyát beletesszük, megfűszerezzük, és tovább főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk cikkekre vágva a kelt, kockára vágva a burgonyát, és az egészet puhára főzzük. Tálalás előtt a sűrű leves tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »