Ír gulyás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg birkacomb-vagy szegy
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej zeller
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 30 dkg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- szemes bors
- csipet majoránna
Elkészítés:
A kockára vágott húst hideg vízben feltesszük főni. Lassan forraljuk, a habját szűrőkanállal állandóan leszedegetjük. egy fél óra múlva a metéltre vágott zöldséget, meg egy szem meghámozott burgonyát beletesszük, megfűszerezzük, és tovább főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk cikkekre vágva a kelt, kockára vágva a burgonyát, és az egészet puhára főzzük. Tálalás előtt a sűrű leves tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »