Ír gulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg birkacomb-vagy szegy
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej zeller
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 30 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szemes bors
  • csipet majoránna

Elkészítés:
A kockára vágott húst hideg vízben feltesszük főni. Lassan forraljuk, a habját szűrőkanállal állandóan leszedegetjük. egy fél óra múlva a metéltre vágott zöldséget, meg egy szem meghámozott burgonyát beletesszük, megfűszerezzük, és tovább főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk cikkekre vágva a kelt, kockára vágva a burgonyát, és az egészet puhára főzzük. Tálalás előtt a sűrű leves tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.