Húsgolyós gulyás recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 30 dkg sárgarépa
- 4 közepes fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 leveskocka
- 5 dl paradicsomlé
- 50 dkg burgonya
- 1 ek petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- 8 dl víz
- 30 dkg vörösbab
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 1 zsemle
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.
A vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát,felkarikázott répákat és kb 40 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt és még további 20 percig főzzük.
A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást és alaposan összedolgozzuk.
Diónyi gombócokat formázunk a masszából. Olajjal kikent tepsibe helyezzük és kb 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe és még 15 percig főzzük a levessel együtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »