Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgolyós gulyás recept

Húsgolyós gulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 30 dkg sárgarépa
    • 4 közepes fehérrépa
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 leveskocka
    • 5 dl paradicsomlé
    • 50 dkg burgonya
    • 1 ek petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint
    • 8 dl víz
    • 30 dkg vörösbab

    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • 1 zsemle
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.

    A vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát,felkarikázott répákat és kb 40 percig főzzük.

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt és még további 20 percig főzzük.

    A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást és alaposan összedolgozzuk.

    Diónyi gombócokat formázunk a masszából. Olajjal kikent tepsibe helyezzük és kb 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe és még 15 percig főzzük a levessel együtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá