Húsgolyós gulyás recept
Hozzávalók:
Leveshez:
- 30 dkg sárgarépa
- 4 közepes fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 leveskocka
- 5 dl paradicsomlé
- 50 dkg burgonya
- 1 ek petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- 8 dl víz
- 30 dkg vörösbab
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só ízlés szerint
- 1 zsemle
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.
A vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát,felkarikázott répákat és kb 40 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt és még további 20 percig főzzük.
A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást és alaposan összedolgozzuk.
Diónyi gombócokat formázunk a masszából. Olajjal kikent tepsibe helyezzük és kb 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe és még 15 percig főzzük a levessel együtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

