Húsgolyós gulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 közepes fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 leveskocka
  • 5 dl paradicsomlé
  • 50 dkg burgonya
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • 8 dl víz
  • 30 dkg vörösbab

Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 zsemle
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.

A vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát,felkarikázott répákat és kb 40 percig főzzük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt és még további 20 percig főzzük.

A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást és alaposan összedolgozzuk.

Diónyi gombócokat formázunk a masszából. Olajjal kikent tepsibe helyezzük és kb 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe és még 15 percig főzzük a levessel együtt.