Hozzávalók:
Leveshez:
Húsgombóchoz:
Elkészítése:
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.
A vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát,felkarikázott répákat és kb 40 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt és még további 20 percig főzzük.
A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást és alaposan összedolgozzuk.
Diónyi gombócokat formázunk a masszából. Olajjal kikent tepsibe helyezzük és kb 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe és még 15 percig főzzük a levessel együtt.