Grízgombóc leves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 4 szem burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 karfiol rózsa
- 2 tyúkhúsleves kocka
- negyed karalábé
- csipet kömény
- só, ételízesítő
- 1 db szegfűszeg
- 4 db szegfűbors
- 6 db feketebors
- petrezselyem
A grízhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg búzadara
- 1 teáskanál só
- étolaj amennyit felvesz
Elkészítése:
A levesnek való vizet felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a fűszereket is. Halk lángon hagyjuk főni míg a zöldségen meg nem főnek. Eközben elkészítjük a grízt. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a búzadarát, sót, majd annyi étolajat amennyit felvesz hogy ne legyen túl híg. Minimum félórát állni hagyjuk, majd kiskanállal veszünk ki belőle és a kezünkkel megformáljuk őket, majd a levesbe tesszük. Egyet félbevágunk megnézni hogy megfőtt-e, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.