Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízgombóc leves recept

Grízgombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 4 szem burgonya
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 karfiol rózsa
    • 2 tyúkhúsleves kocka
    • negyed karalábé
    • csipet kömény
    • só, ételízesítő
    • 1 db szegfűszeg
    • 4 db szegfűbors
    • 6 db feketebors
    • petrezselyem

    A grízhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg búzadara
    • 1 teáskanál só
    • étolaj amennyit felvesz

    Elkészítése:

    A levesnek való vizet felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a fűszereket is. Halk lángon hagyjuk főni míg a zöldségen meg nem főnek. Eközben elkészítjük a grízt. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a búzadarát, sót, majd annyi étolajat amennyit felvesz hogy ne legyen túl híg. Minimum félórát állni hagyjuk, majd kiskanállal veszünk ki belőle és a kezünkkel megformáljuk őket, majd a levesbe tesszük. Egyet félbevágunk megnézni hogy megfőtt-e, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá