Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns halgombóc leves recept

Pikáns halgombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg harcsafilé
    • 2 fej hagyma
    • 1 póréhagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 40 dkg sárgarépa
    • 20 dkg zeller
    • 3-4 babérlevél
    • 2 paradicsom
    • 2 zöldpaprika
    • bors
    • pirospaprika
    • petrezselyemzöld
    • 2 kanál olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 evőkanál gríz

    Elkészítése:

    Az egyik hagymát apróra vágjuk és az apróra kockázott sárgarépával megdinszteljük kevés olajon. A többi zöldséget szintén kockára vágjuk, 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, beledobjuk az edénybe, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük hideg vízzel, majd beledobjuk a harcsaszeleteket és összefőzzük.

    Amikor megfőtt a hal, kiszedjük, összeturmixoljuk és visszatesszük, majd még 10 percet főzzük.

    A maradék halszeleteket apró kockákra vágjuk, a hagymát belerakjuk keverőtálba, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a grízt és összekeverjük, majd 20 percet pihentetjük a masszát.

    Gombócokat formálunk belőle, beledobjuk a levesbe és lassú tűzön 15 percet főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt és még 15 percet fedő alatt tartjuk, majd forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá