Pikáns halgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé
- 2 fej hagyma
- 1 póréhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 3-4 babérlevél
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- só
- bors
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
- 2 kanál olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál gríz
Elkészítése:
Az egyik hagymát apróra vágjuk és az apróra kockázott sárgarépával megdinszteljük kevés olajon. A többi zöldséget szintén kockára vágjuk, 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, beledobjuk az edénybe, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük hideg vízzel, majd beledobjuk a harcsaszeleteket és összefőzzük.
Amikor megfőtt a hal, kiszedjük, összeturmixoljuk és visszatesszük, majd még 10 percet főzzük.
A maradék halszeleteket apró kockákra vágjuk, a hagymát belerakjuk keverőtálba, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a grízt és összekeverjük, majd 20 percet pihentetjük a masszát.
Gombócokat formálunk belőle, beledobjuk a levesbe és lassú tűzön 15 percet főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt és még 15 percet fedő alatt tartjuk, majd forrón tálaljuk.