Hagymástáska-leves recept

Hozzávalók:
A leveshez:
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 húsleveskocka
- 1 csokor petrezselyemzöld
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi liszt, amennyit felvesz
- 1 evőkanál vaj
- 1 csomó újhagyma
- késhegynyi pirospaprika
- só
A tálaláshoz:
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, egy liter vízzel felengedjük, a leveskockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk. Néhány percig forraljuk, majd belefőzzük a tésztát: a tojásból egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, gyúrt tésztát készítünk, és hajszálvékonyra nyújtjuk. A vajban, fedő alatt megpároljuk a zöldjével együtt összevagdalt újhagymát, és ha szép sárga már, meghintjük a pirospaprikával meg egy csipet sóval. Ebből a hagymatöltelékből a kinyújtott tészta egyik felére (bizonyos közökben, mintha barátfülét készítenénk) halmokat rakunk, a tészta másik felét ráhajtjuk, és derelyemetszővel kis kockákra vágjuk úgy, hogy mindegyik tészta közepén hagymatöltelék legyen. A levest a tésztával együtt, megtejfölözve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »