Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaleves recept

Gombaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 ek vaj
    • 1 ek liszt
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem
    • őrölt bors
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A gombát alaposan leöblítjük, a tönköket kitörjük és felkarikázzuk, a gombafejeket nem túl vékony szeletekre vágjuk.

    A répát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymákat apróra kockázzuk, a petrezselymet aprítjuk.

    A vajat egy lábasban felhevítjük (habzásig, enyhén be fog barnulni), majd lehúzzuk a tűzről és kissé visszahűtjük.

    Hozzáadjuk a hagymákat és kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, répát és addig pirítjuk amíg a leve el nem főtt (lassú tűzön).

    Megszórjuk 1 ek liszttel és tovább pirítjuk. Rászórjuk a petrezselymet, összekeverjük és felöntjük a főzőtejszínnel.

    Elkeverjük, majd beleöntünk kb 1 l vizet. Hozzáadjuk az ételízesítőt és borsot, majd készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá