Gesztenyekrémleves áfonyával és mákos habgaluskával recept

Hozzávalók:
- 1 csomag gesztenyemassza
- 7 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek barna cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1/2 csomag vörös áfonya (aszalt)
- csipet só
- rum (ízlés szerint)
Mákos-habgaluska:
- 2-3 ek mák
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és az áfonyával feltesszük forrni, közben többször megkeverjük.
Ha már felforrt, hozzáadjuk a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, majd kézi habverővel óvatosan simára keverjük. Mérsékelt lángon kb. 5 percig főzzük. Közben ízlés szerinti mennyiségű rumot (v. rumaromát) öntünk hozzá.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Kevergetve pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd a tűzről levéve tálalás előtt langyosra hűtjük.
A mákot egy teflon serpenyőbe kanalazzuk, majd mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpörköljük. (Pár pillanat alatt megpörkölődik, tehát vigyázni kell, nehogy megégjen!)
Végül egy tányérra kiöntjük, és teljesen kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadjuk a mákot, és így verjük tovább. (Ha sima habtejszínből készül, akkor habfixet is kell beletenni, nehogy összesen a hab.)
Tálaláskor a langyosra hűtött leves tetejére rákanalazzuk a mákos habgaluskát, és úgy kínáljuk.
A gesztenyekrémleves áfonyával és mákos habgaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »