Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémleves áfonyával és mákos habgaluskával recept

Gesztenyekrémleves áfonyával és mákos habgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag gesztenyemassza
    • 7 dl tej
    • 2 dl tejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 ek barna cukor
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • 1/2 csomag vörös áfonya (aszalt)
    • csipet só
    • rum (ízlés szerint)

    Mákos-habgaluska:

    • 2-3 ek mák
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és az áfonyával feltesszük forrni, közben többször megkeverjük.
    Ha már felforrt, hozzáadjuk a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, majd kézi habverővel óvatosan simára keverjük. Mérsékelt lángon kb. 5 percig főzzük. Közben ízlés szerinti mennyiségű rumot (v. rumaromát) öntünk hozzá.

    A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Kevergetve pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd a tűzről levéve tálalás előtt langyosra hűtjük.

    A mákot egy teflon serpenyőbe kanalazzuk, majd mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpörköljük. (Pár pillanat alatt megpörkölődik, tehát vigyázni kell, nehogy megégjen!)
    Végül egy tányérra kiöntjük, és teljesen kihűtjük.

    A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadjuk a mákot, és így verjük tovább. (Ha sima habtejszínből készül, akkor habfixet is kell beletenni, nehogy összesen a hab.)

    Tálaláskor a langyosra hűtött leves tetejére rákanalazzuk a mákos habgaluskát, és úgy kínáljuk.

    A gesztenyekrémleves áfonyával és mákos habgaluskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 194 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá