Hozzávalók:
Mákos-habgaluska:
Elkészítése:
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és az áfonyával feltesszük forrni, közben többször megkeverjük.
Ha már felforrt, hozzáadjuk a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, majd kézi habverővel óvatosan simára keverjük. Mérsékelt lángon kb. 5 percig főzzük. Közben ízlés szerinti mennyiségű rumot (v. rumaromát) öntünk hozzá.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Kevergetve pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd a tűzről levéve tálalás előtt langyosra hűtjük.
A mákot egy teflon serpenyőbe kanalazzuk, majd mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpörköljük. (Pár pillanat alatt megpörkölődik, tehát vigyázni kell, nehogy megégjen!)
Végül egy tányérra kiöntjük, és teljesen kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadjuk a mákot, és így verjük tovább. (Ha sima habtejszínből készül, akkor habfixet is kell beletenni, nehogy összesen a hab.)
Tálaláskor a langyosra hűtött leves tetejére rákanalazzuk a mákos habgaluskát, és úgy kínáljuk.