Gazpacho (hideg paradicsomleves) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db paradicsom
- 1/4 kígyóuborka
- 1/2 lecsópaprika
- 4 gerezd fokhagyma (én az átlagosnál többet teszek bele, mert szeretem)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 szikkadt kenyérvég, bagett, kruton
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- csipet só, frissen őrölt bors
- kevés friss oregánó, bazsalikom levél, petrezselyem zöld
Elkészítése:
A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom. A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd egy percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem. Ezek után a héja lehúzható róla.
A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát, és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem. A zöld fűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olíva olajat, és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom. Annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt – ott. Ez, természetesen saját ízlésedre van bízva.
Tipp:
Mivel a paradicsom iránti imádatom közismert, sosem bírom megvárni, hogy igazán kihűljön a gazpacho, hanem amikor elkészült rögtön meg is eszem. Állítólag, ha néhány órát hűl, akkor még finomabb. De ezt én még nem próbáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »