Gazpacho (hideg paradicsomleves) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db paradicsom
- 1/4 kígyóuborka
- 1/2 lecsópaprika
- 4 gerezd fokhagyma (én az átlagosnál többet teszek bele, mert szeretem)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 szikkadt kenyérvég, bagett, kruton
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- csipet só, frissen őrölt bors
- kevés friss oregánó, bazsalikom levél, petrezselyem zöld
Elkészítése:
A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom. A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd egy percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem. Ezek után a héja lehúzható róla.
A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát, és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem. A zöld fűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olíva olajat, és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom. Annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt – ott. Ez, természetesen saját ízlésedre van bízva.
Tipp:
Mivel a paradicsom iránti imádatom közismert, sosem bírom megvárni, hogy igazán kihűljön a gazpacho, hanem amikor elkészült rögtön meg is eszem. Állítólag, ha néhány órát hűl, akkor még finomabb. De ezt én még nem próbáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »