Füstös gulyás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés dagadó (vagy lapocka)
- fél füstölt száraz kolbász
- 2 ujjnyi füstölt hús (tarja, oldalas)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 kápia paprika
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 4 nagyobb burgonya
- csipetke
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 ek libazsír
Elkészítése:
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, erre került az apróra vágott vöröshagyma. Megszórtam paprikával, hozzáadtam az apróra vágott paradicsomot és paprikát, végül pedig az előzőleg már kockára vágott húsokat (füstölt húst és kolbászt is).
Jól megsóztam, borsoztam majd fehéredésig pároltam. Hozzáadtam a karikázott zöldségeket, majd felöntöttem zöldséglével (lehet leveskockából készült is). Jó órán keresztül főztem. Amikor a hús már kezdett puhulni, beletettem a kockákra vágott burgonyát és a csipetkét is, amit további fél órán keresztül főztem, és ízesítettem sóval, borssal.
Tálaláskor tejföllel ízesítettem.
Tipp:
A füstölt húsoktól nagyon finom íze lesz a levesnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »