Füstös gulyás recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés dagadó (vagy lapocka)
- fél füstölt száraz kolbász
- 2 ujjnyi füstölt hús (tarja, oldalas)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 kápia paprika
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 4 nagyobb burgonya
- csipetke
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 ek libazsír
Elkészítése:
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, erre került az apróra vágott vöröshagyma. Megszórtam paprikával, hozzáadtam az apróra vágott paradicsomot és paprikát, végül pedig az előzőleg már kockára vágott húsokat (füstölt húst és kolbászt is).
Jól megsóztam, borsoztam majd fehéredésig pároltam. Hozzáadtam a karikázott zöldségeket, majd felöntöttem zöldséglével (lehet leveskockából készült is). Jó órán keresztül főztem. Amikor a hús már kezdett puhulni, beletettem a kockákra vágott burgonyát és a csipetkét is, amit további fél órán keresztül főztem, és ízesítettem sóval, borssal.
Tálaláskor tejföllel ízesítettem.
Tipp:
A füstölt húsoktól nagyon finom íze lesz a levesnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

