Füstös gulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Füstös gulyás

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés dagadó (vagy lapocka)
  • fél füstölt száraz kolbász
  • 2 ujjnyi füstölt hús (tarja, oldalas)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 4 nagyobb burgonya
  • csipetke
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 ek libazsír

Elkészítése:

Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, erre került az apróra vágott vöröshagyma. Megszórtam paprikával, hozzáadtam az apróra vágott paradicsomot és paprikát, végül pedig az előzőleg már kockára vágott húsokat (füstölt húst és kolbászt is).

Jól megsóztam, borsoztam majd fehéredésig pároltam. Hozzáadtam a karikázott zöldségeket, majd felöntöttem zöldséglével (lehet leveskockából készült is). Jó órán keresztül főztem. Amikor a hús már kezdett puhulni, beletettem a kockákra vágott burgonyát és a csipetkét is, amit további fél órán keresztül főztem, és ízesítettem sóval, borssal.
Tálaláskor tejföllel ízesítettem.

Tipp:

A füstölt húsoktól nagyon finom íze lesz a levesnek.