Frankfurti leves gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 40 dkg kelbimbó, nekem most fagyasztott
- 40 dkg zöldbab, nekem most fagyasztott
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 ek majoránna
- 50 dkg virsli
- 5 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- olaj
- só
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, majd az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem rajta.
Ezután megszórom pirospaprikával, majoránnával, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkehúst és fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a felaprított kelkáposztát, kelbimbót, zöldbabot, krumplit, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.
A tejfölt és a keményítőt, egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.
A virslit felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.
Felforralom, és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »