Frankfurti leves gazdagon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 40 dkg kelbimbó, nekem most fagyasztott
- 40 dkg zöldbab, nekem most fagyasztott
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 ek majoránna
- 50 dkg virsli
- 5 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- olaj
- só
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, majd az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem rajta.
Ezután megszórom pirospaprikával, majoránnával, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkehúst és fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a felaprított kelkáposztát, kelbimbót, zöldbabot, krumplit, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.
A tejfölt és a keményítőt, egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.
A virslit felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.
Felforralom, és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

