Frankfurti leves gazdagon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 40 dkg kelbimbó, nekem most fagyasztott
- 40 dkg zöldbab, nekem most fagyasztott
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 ek majoránna
- 50 dkg virsli
- 5 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- olaj
- só
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, majd az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem rajta.
Ezután megszórom pirospaprikával, majoránnával, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkehúst és fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a felaprított kelkáposztát, kelbimbót, zöldbabot, krumplit, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.
A tejfölt és a keményítőt, egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.
A virslit felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.
Felforralom, és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

