Frankfurti krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 2 szál sárgarépa
- 4 közepes krumpli
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 leveskocka
- 2 púpos ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 ek olaj
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát megmossuk, a torzsát és a vastag ereket kivágva apróra szeljük. A répát és a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, előbbit karikára, utóbbit kockára vágjuk. A káposztát, a répát és a krumplit egy fazékba rakjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A megtisztított fokhagymát, a leveskockát, a fűszereket hozzáadjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul.
A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük. A levest merülő mixerrel pépesítjük, de hagyhatunk benne kisebb darab zöldségeket is, úgy még finomabb.
A leves levéből merünk pár kanállal a rántásba, majd a levest folyamatosan kevergetve besűrítjük. Pár percig még hagyjuk a tűzön.
Melegen, virslichipssel és apróra vágott fokhagymaszárral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »