Frankfurti krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 2 szál sárgarépa
- 4 közepes krumpli
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 leveskocka
- 2 púpos ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 ek olaj
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát megmossuk, a torzsát és a vastag ereket kivágva apróra szeljük. A répát és a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, előbbit karikára, utóbbit kockára vágjuk. A káposztát, a répát és a krumplit egy fazékba rakjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A megtisztított fokhagymát, a leveskockát, a fűszereket hozzáadjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul.
A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük. A levest merülő mixerrel pépesítjük, de hagyhatunk benne kisebb darab zöldségeket is, úgy még finomabb.
A leves levéből merünk pár kanállal a rántásba, majd a levest folyamatosan kevergetve besűrítjük. Pár percig még hagyjuk a tűzön.
Melegen, virslichipssel és apróra vágott fokhagymaszárral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


