Frankfurti krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 2 szál sárgarépa
- 4 közepes krumpli
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 leveskocka
- 2 púpos ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 ek olaj
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát megmossuk, a torzsát és a vastag ereket kivágva apróra szeljük. A répát és a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, előbbit karikára, utóbbit kockára vágjuk. A káposztát, a répát és a krumplit egy fazékba rakjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A megtisztított fokhagymát, a leveskockát, a fűszereket hozzáadjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul.
A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük. A levest merülő mixerrel pépesítjük, de hagyhatunk benne kisebb darab zöldségeket is, úgy még finomabb.
A leves levéből merünk pár kanállal a rántásba, majd a levest folyamatosan kevergetve besűrítjük. Pár percig még hagyjuk a tűzön.
Melegen, virslichipssel és apróra vágott fokhagymaszárral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »