Frankfurti krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 2 szál sárgarépa
  • 4 közepes krumpli
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 leveskocka
  • 2 púpos ek liszt
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítése:

A kelkáposztát megmossuk, a torzsát és a vastag ereket kivágva apróra szeljük. A répát és a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, előbbit karikára, utóbbit kockára vágjuk. A káposztát, a répát és a krumplit egy fazékba rakjuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A megtisztított fokhagymát, a leveskockát, a fűszereket hozzáadjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul.

A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük. A levest merülő mixerrel pépesítjük, de hagyhatunk benne kisebb darab zöldségeket is, úgy még finomabb.

A leves levéből merünk pár kanállal a rántásba, majd a levest folyamatosan kevergetve besűrítjük. Pár percig még hagyjuk a tűzön.

Melegen, virslichipssel és apróra vágott fokhagymaszárral meghintve kínáljuk.