Hozzávalók:
Elkészítése:
A kelkáposztát megmossuk, a torzsát és a vastag ereket kivágva apróra szeljük. A répát és a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, előbbit karikára, utóbbit kockára vágjuk. A káposztát, a répát és a krumplit egy fazékba rakjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A megtisztított fokhagymát, a leveskockát, a fűszereket hozzáadjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul.
A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük. A levest merülő mixerrel pépesítjük, de hagyhatunk benne kisebb darab zöldségeket is, úgy még finomabb.
A leves levéből merünk pár kanállal a rántásba, majd a levest folyamatosan kevergetve besűrítjük. Pár percig még hagyjuk a tűzön.
Melegen, virslichipssel és apróra vágott fokhagymaszárral meghintve kínáljuk.