Fokhagymás spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 csomag friss zöld spárga
- 3 szál újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 liter alaplé, vagy víz
- 4 ek (laktózmentes) tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A spárgát megmossuk, majd 2 cm nagyságúra daraboljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát szeleteljük.
A spárgát az újhagymával roppanósra pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk.
Ha puhán szeretjük a spárgát, főzzük puhára, ha nem, akkor csak forraljuk fel, és azonnal turmixolhatjuk is. Hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejfölt, alaposan elkeverjük, és újraforrásig főzzük.
Tálalás előtt meghintjük frissen őrölt színes borssal, és néhány csepp frissen facsart citromlevet adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »