Fokhagymás spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 csomag friss zöld spárga
- 3 szál újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 liter alaplé, vagy víz
- 4 ek (laktózmentes) tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A spárgát megmossuk, majd 2 cm nagyságúra daraboljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát szeleteljük.
A spárgát az újhagymával roppanósra pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk.
Ha puhán szeretjük a spárgát, főzzük puhára, ha nem, akkor csak forraljuk fel, és azonnal turmixolhatjuk is. Hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejfölt, alaposan elkeverjük, és újraforrásig főzzük.
Tálalás előtt meghintjük frissen őrölt színes borssal, és néhány csepp frissen facsart citromlevet adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »