Fokhagymás spárgakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 csomag friss zöld spárga
  • 3 szál újhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 liter alaplé, vagy víz
  • 4 ek (laktózmentes) tejföl
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A spárgát megmossuk, majd 2 cm nagyságúra daraboljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát szeleteljük.

A spárgát az újhagymával roppanósra pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk.

Ha puhán szeretjük a spárgát, főzzük puhára, ha nem, akkor csak forraljuk fel, és azonnal turmixolhatjuk is. Hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejfölt, alaposan elkeverjük, és újraforrásig főzzük.

Tálalás előtt meghintjük frissen őrölt színes borssal, és néhány csepp frissen facsart citromlevet adunk hozzá.