Fokhagymakrémleves szardellás pirítóssal recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 6-7 fej egész fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 szál fehérrépa apró kockákra vágva
- 2 szál újhagyma felkockázva
- 2 szál póréhagyma felkockázva
- 1 burgonya felkockázva apróra
- 1 liter csirkehúsleves alaplé
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors
Pirítóshoz:
- 6 szardella lecsepegtetve, felaprítva
- újhagyma zöldjéből egy kicsi felaprítva
- diónyi vaj
- pirítós
Elkészítése:
A pirítós feltéthez egy mozsárban alaposan dolgozzuk össze a szardellát, a hagymát és a vajat. Pépesre. Ezt kenjük majd a pirítósunk tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe egy rácsra tesszük hámozatlanul az egész fokhagymákat, addig sütjük, amíg meg nem puhul, kb. 40 percig. Mondjuk én be szoktam csomagolni alufóliába, tetejét meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom és úgy sütöm.
Ha kész kihűtjük, majd kinyomkodjuk a puha gerezdeket a héjból. Kevés olajat és vajat hevítünk, a hagymát kevés sóval megpároljuk. Kevéske alaplevet öntünk rá. Mikor elfőtt, rátesszük a zöldséget és felöntjük a maradék lével, tejjel, főzőtejszínnel. Összeforraljuk, majd botmixerrel alaposan átmegyünk rajta. A szardellás pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »