Fokhagymakrémleves szardellás pirítóssal recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 6-7 fej egész fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 szál fehérrépa apró kockákra vágva
- 2 szál újhagyma felkockázva
- 2 szál póréhagyma felkockázva
- 1 burgonya felkockázva apróra
- 1 liter csirkehúsleves alaplé
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors
Pirítóshoz:
- 6 szardella lecsepegtetve, felaprítva
- újhagyma zöldjéből egy kicsi felaprítva
- diónyi vaj
- pirítós
Elkészítése:
A pirítós feltéthez egy mozsárban alaposan dolgozzuk össze a szardellát, a hagymát és a vajat. Pépesre. Ezt kenjük majd a pirítósunk tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe egy rácsra tesszük hámozatlanul az egész fokhagymákat, addig sütjük, amíg meg nem puhul, kb. 40 percig. Mondjuk én be szoktam csomagolni alufóliába, tetejét meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom és úgy sütöm.
Ha kész kihűtjük, majd kinyomkodjuk a puha gerezdeket a héjból. Kevés olajat és vajat hevítünk, a hagymát kevés sóval megpároljuk. Kevéske alaplevet öntünk rá. Mikor elfőtt, rátesszük a zöldséget és felöntjük a maradék lével, tejjel, főzőtejszínnel. Összeforraljuk, majd botmixerrel alaposan átmegyünk rajta. A szardellás pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »