Hozzávalók:
Leveshez:
Pirítóshoz:
Elkészítése:
A pirítós feltéthez egy mozsárban alaposan dolgozzuk össze a szardellát, a hagymát és a vajat. Pépesre. Ezt kenjük majd a pirítósunk tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe egy rácsra tesszük hámozatlanul az egész fokhagymákat, addig sütjük, amíg meg nem puhul, kb. 40 percig. Mondjuk én be szoktam csomagolni alufóliába, tetejét meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom és úgy sütöm.
Ha kész kihűtjük, majd kinyomkodjuk a puha gerezdeket a héjból. Kevés olajat és vajat hevítünk, a hagymát kevés sóval megpároljuk. Kevéske alaplevet öntünk rá. Mikor elfőtt, rátesszük a zöldséget és felöntjük a maradék lével, tejjel, főzőtejszínnel. Összeforraljuk, majd botmixerrel alaposan átmegyünk rajta. A szardellás pirítóssal tálaljuk.