Fokhagyma krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 kanál liszt
- 7 dl alaplé vagy 1 leveskocka
- 200 g főzőtejszín
- kevés petrezselyemzöld
- só, frissen őrölt bors
- kevés őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra daraboljuk, majd a vajon megdinszteljük. A fokhagymákat néhány gerezd kivételével rányomjuk és összekeverjük. Megszórjuk liszttel, vigyázva, hogy le ne égjen és kicsit együtt pirítjuk.
Felöntjük az alaplével és a tejszínnel (ha nincs alaplé, használjunk vizet, majd morzsoljuk bele a leveskockát). Ha félretettél pár gerezd fokhagymát, (nem kötelező) darabold fel és most tedd a levesbe. Turmixolhatod is de akkor ne vergődj a darabos fokhagymákkal, hanem az összeset add hozzá még az elején!
Tálalhatod pirított kenyérkockákkal, baconnel vagy parmezánnal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

