Fokhagyma krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 kanál liszt
  • 7 dl alaplé vagy 1 leveskocka
  • 200 g főzőtejszín
  • kevés petrezselyemzöld
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés őrölt szerecsendió

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra daraboljuk, majd a vajon megdinszteljük. A fokhagymákat néhány gerezd kivételével rányomjuk és összekeverjük. Megszórjuk liszttel, vigyázva, hogy le ne égjen és kicsit együtt pirítjuk.

Felöntjük az alaplével és a tejszínnel (ha nincs alaplé, használjunk vizet, majd morzsoljuk bele a leveskockát). Ha félretettél pár gerezd fokhagymát, (nem kötelező) darabold fel és most tedd a levesbe. Turmixolhatod is de akkor ne vergődj a darabos fokhagymákkal, hanem az összeset add hozzá még az elején!

Tálalhatod pirított kenyérkockákkal, baconnel vagy parmezánnal is.