Fetás-fűszeres paradicsomleves recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 0,5 liter házi paradicsompüré
- 0,5 dl víz
- 25 dkg házi aprított paradicsom konzerv
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 3 ág friss oregáno
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fekete bors
- apetina (lm) feta jellegű sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk.
Ha a leves felforrt, összeturmixoljuk a bazsalikommal, az oregánoval. Ha szükséges, utána fűszerezzük – én ezt a levest jó fűszeresen szeretem – és forrón, vagy hidegen, kockára vágott feta sajttal kínálom.
Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel hígítható, csak akkor forraljuk fel újra a turmixolás után.
Jó étvágyat!
A fetás-fűszeres paradicsomleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »