Fetás-fűszeres paradicsomleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 0,5 liter házi paradicsompüré
  • 0,5 dl víz
  • 25 dkg házi aprított paradicsom konzerv
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 3 ág friss oregáno
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fekete bors
  • apetina (lm) feta jellegű sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk.

Ha a leves felforrt, összeturmixoljuk a bazsalikommal, az oregánoval. Ha szükséges, utána fűszerezzük – én ezt a levest jó fűszeresen szeretem – és forrón, vagy hidegen, kockára vágott feta sajttal kínálom.

Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel hígítható, csak akkor forraljuk fel újra a turmixolás után.

Jó étvágyat!