Fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 zöld alma
- 2 piros alma
- 1 csapott ek cukor
- 1 db 2 cm-es gyömbér
- 1 csipet szerecsendió
- szegfűszeg
- 1 dl víz
- 2 dl fehérbor
- habtejszín
- 2 szem dió
- mentalevél
Elkészítése:
Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.
A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.
A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.
Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.
Tipp:
Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.
A fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »