Fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 zöld alma
- 2 piros alma
- 1 csapott ek cukor
- 1 db 2 cm-es gyömbér
- 1 csipet szerecsendió
- szegfűszeg
- 1 dl víz
- 2 dl fehérbor
- habtejszín
- 2 szem dió
- mentalevél
Elkészítése:
Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.
A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.
A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.
Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.
Tipp:
Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.
A fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »