Fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 zöld alma
- 2 piros alma
- 1 csapott ek cukor
- 1 db 2 cm-es gyömbér
- 1 csipet szerecsendió
- szegfűszeg
- 1 dl víz
- 2 dl fehérbor
- habtejszín
- 2 szem dió
- mentalevél
Elkészítése:
Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.
A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.
A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.
Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.
Tipp:
Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.
A fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 99 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.