Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül recept

Fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 zöld alma
    • 2 piros alma
    • 1 csapott ek cukor
    • 1 db 2 cm-es gyömbér
    • 1 csipet szerecsendió
    • szegfűszeg
    • 1 dl víz
    • 2 dl fehérbor
    • habtejszín
    • 2 szem dió
    • mentalevél

    Elkészítése:

    Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.

    A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.

    A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.

    Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.

    Tipp:

    Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.

    A fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 99 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá