Fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 zöld alma
  • 2 piros alma
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 db 2 cm-es gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió
  • szegfűszeg
  • 1 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • habtejszín
  • 2 szem dió
  • mentalevél

Elkészítése:

Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.

A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.

A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.

Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.

Tipp:

Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.