Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér bableveles recept

Fehér bableveles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g száraz fehér bab
    • 2-3 szál sárgarépa
    • 1-2 szál fehérrépa
    • 1 közepes fej hagyma
    • 1/2 karalábé
    • 1/2 zeller gumó
    • petrezselyem és/ vagy zeller zöld
    • ételízesítő, só, bors ízlés szerint
    • 1 húsleves kocka
    • 1 közepes burgonya
    • víz

    Rántás:

    • (lazább állagú legyen, hisz a bableveles besűrűsödik, főleg, másnapra!)
    • liszt
    • olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika

    Leves betét ajánlat:

    • házi csipetke (1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, só, liszt)

    Elkészítése:

    A babot pár órával az elkészítés előtt hideg vízbe áztatjuk. Jól átmossuk, szűrőn keresztül is, hogy ne maradjon szennyeződés ill.- átnézzük nem zsizsikes-e.

    Feltesszük főni kevés vízbe majd, ha forr leszűrjük, ezzel elkerüljük, hogy a gyomrot terhelje és felfúvódást okozzon! Ezt követően ismét feltesszük főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel(hagyma egészen). Beledobjuk a leveskockát, a vegetát, sózzuk, borsozzuk.

    Amikor már majdnem kész, belekockázzuk a burgonyát és elkészítjük a rántást. A kockára vágott vagy zúzott fokhagymát elkeverjük az olajba, adunk hozzá lisztet és figyelve le ne égjen, aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadunk 1-2 fakanálnyi piros paprikát, majd a leveshez keverjük.

    Ezután bele kerülhet a csipetke vagy más tészta féleség is. Kóstoljuk, igényel-e további fűszerezést, majd elzárjuk. Friss kenyérrel, tejföllel vagy kevés ecettel ízesítve tálaljuk :)

    Tipp:
    Mivel ez egy emberes adag, akár két napra is jóllakatja a családot, van esély rá, hogy másnapra besűrűsödik. Ilyenkor öntsük fel és forraljuk össze :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá