Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Falusi húsleves recept

Falusi húsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirke láb
    • 2 csirke szárny
    • 1 farhát
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • petrezselyem zöld
    • 7 szem egész bors
    • ételízesítő
    • 3 marék hosszú metélt

    Elkészítése:

    Hideg vízben felteszem a csirke darabokat az egész borssal, sóval főni. Lassú tűzön, mert szerintem a jó húslevesnek idő kell. Amikor elkezd forrni és a tetején soknak találom a zsírt akkor azt leszedem, (én az anyukámtól faluról kapom a csirkét és azok bizony jól vannak tartva), van zsírjuk.

    Közben megpucolom a hagymát, zöldségeket. Ahogy pucolom őket úgy mennek is a levesbe, vöröshagyma, fokhagyma egyben a répák hosszúra szelve a karalábé kockára, de ez kinek, hogy tetszik alapon működik. Ha újra forr, mehet bele az ételízesítő, petrezselyem zöld, őrölt bors, só természetesen ízlés szerint.

    Amikor megpuhult minden, nagy lángra teszem és mehet bele a tészta. 5 percig szoktam így még forralni. Azt mondják annyi marék tészta kell a levesbe ahányan esznek belőle.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá