Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi raguleves recept

Erdélyi raguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 20 dkg zöldborsó
    • 25 dkg zöldbab
    • 4 burgonya
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes fehérrépa
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 0,5 kg sertéshús
    • 2 dl tejföl
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 l víz
    • 5 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A sárga- és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, kicsit lepirítjuk (fehéredésig), majd felengedjük vízzel.

    A savanyú káposztát kissé átöblítjük, kinyomkodjuk, és azt is beletesszük a levesbe. Ízlés szerint fűszerezzük.

    Amikor a hús félig már puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a borsót és a meghámozott, felkockázott burgonyát is. Amikor minden megfőtt, a lisztet a tejföllel elkeverjük, merünk hozzá a forró levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest.

     

    Forrón kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá