Erdélyi raguleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg zöldborsó
- 25 dkg zöldbab
- 4 burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 2 csapott ek finomliszt
- 0,5 kg sertéshús
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 l víz
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A sárga- és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, kicsit lepirítjuk (fehéredésig), majd felengedjük vízzel.
A savanyú káposztát kissé átöblítjük, kinyomkodjuk, és azt is beletesszük a levesbe. Ízlés szerint fűszerezzük.
Amikor a hús félig már puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a borsót és a meghámozott, felkockázott burgonyát is. Amikor minden megfőtt, a lisztet a tejföllel elkeverjük, merünk hozzá a forró levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest.
Forrón kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »