Erdélyi raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erdélyi raguleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 25 dkg zöldbab
  • 4 burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 0,5 kg sertéshús
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A sárga- és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, kicsit lepirítjuk (fehéredésig), majd felengedjük vízzel.

A savanyú káposztát kissé átöblítjük, kinyomkodjuk, és azt is beletesszük a levesbe. Ízlés szerint fűszerezzük.

Amikor a hús félig már puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a borsót és a meghámozott, felkockázott burgonyát is. Amikor minden megfőtt, a lisztet a tejföllel elkeverjük, merünk hozzá a forró levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest.

 

Forrón kínáljuk.