Eperkrémleves túrógombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 3 dl habtejszín
- fél kk fahéj
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag epres pudingpor (lehet vaníliás is)
- 1 citrom leve
- csipet só
A gombóchoz:
- 25 dkg tehéntúró
- 4,5 kanál gríz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Elkészítése:
Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főzni 1,5 liter vízben. Beleteszem a citrom levét, a sót, a cukrot és a fahéjat, majd forrásig főzöm. Botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáadom a habtejszínnel csomómentesre kevert pudingport. Visszateszem a tűzre és újra felforralom.
Amíg ez megtörténik a grízt, a túrót, a sót és a tojást összekeverem és pici gombócokat készítek. A forrásban lévő levesbe teszem és amikor feljönnek a leves tetejére a gombóckák, onnantól számított 5 perc múlva kész a leves.
A levest hidegen tálalom a gombócokkal és friss eper szeletekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.