Eperkrémleves túrógombóccal recept

Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 3 dl habtejszín
- fél kk fahéj
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag epres pudingpor (lehet vaníliás is)
- 1 citrom leve
- csipet só
A gombóchoz:
- 25 dkg tehéntúró
- 4,5 kanál gríz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Elkészítése:
Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főzni 1,5 liter vízben. Beleteszem a citrom levét, a sót, a cukrot és a fahéjat, majd forrásig főzöm. Botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáadom a habtejszínnel csomómentesre kevert pudingport. Visszateszem a tűzre és újra felforralom.
Amíg ez megtörténik a grízt, a túrót, a sót és a tojást összekeverem és pici gombócokat készítek. A forrásban lévő levesbe teszem és amikor feljönnek a leves tetejére a gombóckák, onnantól számított 5 perc múlva kész a leves.
A levest hidegen tálalom a gombócokkal és friss eper szeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »