Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémleves túrógombóccal recept

Eperkrémleves túrógombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg eper
    • 3 dl habtejszín
    • fél kk fahéj
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 csomag epres pudingpor (lehet vaníliás is)
    • 1 citrom leve
    • csipet só

    A gombóchoz:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 4,5 kanál gríz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Elkészítése:

    Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főzni 1,5 liter vízben. Beleteszem a citrom levét, a sót, a cukrot és a fahéjat, majd forrásig főzöm. Botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáadom a habtejszínnel csomómentesre kevert pudingport. Visszateszem a tűzre és újra felforralom.

    Amíg ez megtörténik a grízt, a túrót, a sót és a tojást összekeverem és pici gombócokat készítek. A forrásban lévő levesbe teszem és amikor feljönnek a leves tetejére a gombóckák, onnantól számított 5 perc múlva kész a leves.
    A levest hidegen tálalom a gombócokkal és friss eper szeletekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá